Yoga

Over Yoga

Yoga is een zeer oude leer over de harmonie van lichaam, geest en ziel. Yogaoefeningen zijn gebaseerd op kennis die al ruim 3500 jaar wordt verzameld.
Er bestaan verschillende stromingen binnen de yoga.
Guusjes Yoga biedt Saswitha Yoga aan. Hierbij staan lichaamshoudingen en ademoefeningen centraal. Er wordt veel aandacht besteed aan de wervelkolom, het bekken en de adem.

Het beoefenen van Yoga is het beoefenen van samtosha, tevredenheid: het is goed zoals het is. Het doel is niet zo diep mogelijk buigen of zover mogelijk strekken, het doel is leren voelen wat goed is voor jouw lichaam en waar jouw mogelijkheden liggen. Lichaam, adem en bewustzijn staan in directe verbinding met elkaar. Met yoga maak je ruimte voor rust en stilte in je bewustzijn.

De beoefening van yoga ontstresst, brengt rust en balans en maakt het hoofd leeg.

Voor wie?

Yoga is voor iedereen, het maakt niet uit of je lenig of stram bent. De intentie van de oefeningen wordt door je lichaam herkend en het effect is vaak direct merkbaar.
Het aanbod bestaat uit groepslessen in Bilthoven en Eemnes en privélessen thuis of op kantoor.

Of je yoga nu ziet als een sport, een milde vorm van therapie, een spirituele ervaring of als bron van ontspanning begin er vandaag nog mee, het zal je zeker goed doen!